meer informatie

WielerExperience Roosendaal wordt uitgebreid met Dirt Jump Track


ROOSENDAAL - Een mountainbikeparcours, een wielerbaan én een pumptrack. De WielerExperience in Roosendaal is nu al dé plek voor fietsliefhebbers om zich volledig uit te leven, maar daar komt binnenkort nog een vierde mogelijkheid bij. Vandaag wordt namelijk gestart met de aanleg van de zogenaamde Dirt Jump Track.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de baan voornamelijk gemaakt uit dirt, oftewel zand. De dirt jump schansen bestaan uit vier grote bulten, die achter elkaar liggen, waardoor je – zonder te trappen – sprongen kan maken. Ook komt er een kleiner dirt jump baantje te liggen, voor de startende springer. Zo is er voor elk niveau een passende oefenbaan.  “Met de Dirt Jump baan gaan we het bike park compleet maken voor elke fietsliefhebber”, vertelt initiatiefnemer Jim van Dijk. “Aangezien BMX en mountainbike freestyle upcoming is (bij de volgende Olympische spelen is het zelfs een officiële olympische sport), vonden we dat de WielerExperience Roosendaal ook zo’n speciale dirt jump/freestyle baan moest hebben.”

Wat de baan uniek maakt, is dat er ook skatepark elementen aan toegevoegd worden. Er komt o.a. een grote wallride, een quarter pipe en twee flinke schansen die gebruikt kunnen worden als trick jumps. Carlo Schepers, Voorzitter van Stichting WielerExperience Roosendaal, is blij met de aanleg van de Dirt Jump Track. “Hiermee realiseren we ook een belangrijke wens van RSC de Zuidwesthoek. Deze wielervereniging verzorgt haar trainingen voor de jeugd op de WielerExperience op dinsdag- en donderdagavond. Daarnaast traint op zondagochtend een jeugdselectie van de KNWU. In de wintermaanden doen ze dat op een speciaal aangelegd veldrit parcours. Met de aanleg van de Dirt Jump Track verzorgen we direct een zandbak voor RSC de Zuidwesthoek, waardoor de veldrijders moeten lopen/fietsen. Daarnaast komt er een verhoging met trappen in het parcours, zodat de veldrijders met hun fiets ‘in de nek’ de hindernis moeten nemen. Ook dit is een uitbreiding op de mogelijkheden op de WielerExperience.”